Nagy nap volt a csütörtök a projekt életében, hiszen a kőbányai MÁV kerítés takarásában rajtunk és a házon dolgozókon kívül még senki sem láthatta az Odoot. Itt volt tehát az idő, hogy bemutassuk, mire költjük szponzoraink pénzét, mivel megyünk lassan a környezetünk idegeire miközben eltelik az egész nyarunk. Erre a különleges alkalomra fő szponzorunkkal, a Siemens Zrt.-vel egy sajtótájékoztatóval egybekötött épületbejárást tartottunk, ahová szponzorainkat, az egyetemi támogatóinkat és a sajtót invitáltuk meg, akik szép számban meg is jelentek, a Kőbányára való kiutazás viszontagságait is bevállalva.

s02 Siemens Odoo állófogadás

A fő attrakció bemutatkozása előtt a kis sajtótájékoztatót bent tartottuk a csarnokban. A több ezer négyzetméteres ipari hangár közepén a dekoratív (és finom!) catering és a vendégek számára elrendezett vörös posztós széksorok egy különleges filmforgatás miliőjét árasztották, ahogy a 120 éves mozdonyjavító csarnokban állófogadást tartottunk. A hosszú és unalmas beszédeket senki sem szereti, de szerencsére erre nem került sor, mindössze három felszólalónk értékes, megfontolandó és néhány megható gondolatát osztotta meg a nézőkkel. Igen, utóbbi számunkra nem túlzás, hiszen mégiscsak egy, a semmiből két év alatt házzá kinőtt álomról van szó.

A sort Dr. Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorhelyettese nyitotta: „Már az is jelentős eredmény, hogy egyetemünk diákjai részt vehetnek e rangos nemzetközi versenyen. A most bemutatott, innovatív technológiákat felvonultató alkotás, valamint a projektcsapat tagjainak elhivatott munkája és hozzáadott szakértelme pedig méltán tölthet el büszkeséggel valamennyi honfitársunkat, aki a versenyt figyelemmel kíséri.”

Projektünk főszponzora, a Siemens Zrt. képviseletében Dale A. Martin elnök-vezérigazgató kiemelte: „Az ODOO gyakorlatilag megtestesíti mindazt, amit a Siemens is képvisel itthon és világszerte: a folyamatos fejlődést szolgáló innovációt, a megújuló energiák elterjesztését, a környezeti terhelés csökkentését célzó felelős gondolkodást, valamint azt a szakmai kiválóságot, amely valamennyi résztvevő, hallgató munkájában megnyilvánult. Örömünkre szolgált ezért, hogy nem csak anyagilag, hanem a legmodernebb technológiával és szakértői konzultációval is hozzájárulhattunk a projekt megvalósulásához.”

s03 Siemens Odoo állófogadás

Az Odooproject részéről Zeitler Balázs foglalta össze az elmúlt két évet, és köszönte meg az egész csapat nevében azt a rengeteg támogatást és belénk vetett hitet, aminek hála most ott tarthatunk, ahol.

s04 Siemens Odoo állófogadás

Köztudott, hogy a házunk kicsi, ezért a vendégek szép számára való tekintettel nem mutathattuk meg egyszerre mindenkinek, ezért turnusokra bontva csapatunk legátfogóbb tudású tagjai tartottak idegenvezetést. Mivel az építés még folyamatban van, a vendégeknek egy építési területre kellett megkérkezniük, ahol annak minden előnyét és hátrányát megtapasztalhatták. Bepillanthattak a készítés folyamatába, még láthatták a ház belső tartalmát, a szerkezetet a gépészeti-villamossági berendezéseket, vezetékeket, tartályokat, amik a végső burkolatok felkerülése után már takarásban lesznek. Cserébe viszont el kellett viselniük egy építkezés minden velejáróját: az állványok, építőanyagok kerülgetését, de ami legnagyobb örömünkre szolgál, hogy nem szegte kedvüket: záporoztak a kérdések. Ez a madridi versenyhetek előtt elég hasznos tapasztalatul szolgál, ahol majd két héten át napi 4-12 órában kell a látogatókat fogadnunk, és angolul, spanyolul bemutatni a házunkat.

s01 Siemens Odoo állófogadás

Mi nagyon jól éreztük magunkat, jól esett ennyi embernek bemutatni azt, ami lassan mindenkinek a szenvedélyévé vállt, és jól esett az a különleges figyelem és érdeklődés, ami a munkánkat övezte. Hiába haladunk szépen az építéssel, a verseny még előttünk áll: a házat még épp össze se raktuk, jövő hét végén máris szét kell szedni, mivel a kamionok 24-én indulnak Madridba. Ezért még mielőtt gyorsan szét is kapnánk, amit egész nyáron összeraktunk, szeretnénk, ha még mindenki, aki csak kíváncsi ránk megnézhetné a házat itthon, az építkezés helyén. Ennek érdekében a jövő héten nyílt napot tartunk minden érdeklődőnek, erről részletek hamarosan itt a blogon, illetve Facebookon!

s05 Siemens Odoo állófogadás