Augusztusban az Odooproject kommunikációs csapatának egy része gyerekworkshop-ot tartott két, gyerekeknek és általános iskolásoknak szóló nyári táborban, amelyek közül most a helyben közelebbiről írunk pár sort: a Hárshegyi Gyerektáborról. Meglepődve tapasztaltuk, hogy alig kezdtük el az interaktív előadásunkat a házunkról, a megújuló energiaforrásokról és az előttünk álló verseny történetéről, a gyerekek mennyi, de mennyi kérdést tettek fel nekünk és fejezték ki véleményeiket a házzal kapcsolatban. Volt közöttük egy olyan 11 éves kisfiú, aki műszaki érdeklődésű volt és a társainak ő maga is el tudta magyarázni, hogy mi a különbség egy napelem és egy napkollektor között.

hars02 Gyerektáborokban jártunkEgy 8 éves kislány, akinek pedig az apukája szállítmányozó és tűzoltóként dolgozik elmagyarázta nekünk, hogy szerinte hogy szedik majd szét a házunkat és viszik ki Madridba kamionnal. Nem mindegyik lány volt azonban ilyen érdeklődésű, néhányat inkább felcsigázott a formaruhánk kinézete, amit majd Madridban viselünk a verseny ideje alatt. Ezért rajzversenyt szerveztünk nekik a foglalkozás második felében: a lányok megtervezhették az elmeséltek alapján a csapattagok ruhakollekcióját, a fiúk pedig hogy szerintük hogyan is néz ki egy napenergiával működő ház.

hars05 Gyerektáborokban jártunkA lányok és a fiúk később összedugták a buksijaikat, egymás munkáját kiértékelték, majd kihirdették a rajzverseny 1., 2. és 3. helyezettjeit, mi pedig ez úton is gratulálunk nekik, és egyúttal köszönet a közös munkáért!hars03 Gyerektáborokban jártunk