Ahogy a csapatunk különböző részei befejezik a tervezés oroszlánrészét, mi akkor kezdhetjük el a feladataink nagy részét, az elkészült rendszerek összekapcsolását, összekötését. Addig, amíg ők nem végeznek, mi több kisebb, de annál érdekesebb projecteken dolgozunk.

Jelenleg egy újfajta kapcsolócsalád van a tervezőasztalon, amely lényege, hogy egy-egy természetes anyagot, például fát, érintve, meghatározott mozdulatokat – úgy nevezett gesztusokat – téve vezérelhetjük a házunk világító rendszerét.  Nem kell billenteni, nyomni, elcsavarni a kapcsolót, elég csupán közelíteni a kezünkkel, a szerkezet felismeri a mozdulatainkat. Az elektronika és a szenzorok tökéletesen el vannak rejtve a kapcsoló előlapjában, így azok jelenléte nem csökkenti a felhasználói élményt. A prototípuson már csak néhány simítás van hátra, és ha minden a tervek szerint halad, ha nem bukkan fel egy váratlan probléma, akkor hamarosan bővebb összefoglalóval és képekkel jelentkezünk.

Ahogy lassan kialakul a végleges belső tervrajz, úgy mi is elkezdhetünk a világítás részleteivel foglalkozni. Ez egy nagyon nehéz feladat, ugyanis egyszerre több csapatrésszel kell kompromisszumot kötni, mert mindenki más szempont szerint szeretne fényforrást választani, mindenki a maga területének megfelelően a legjobbat.

Ezeken kívül, ha a hetekben sikerül szerződést kötnünk az egyik nagy múltú céggel, elkezdhetünk az épületautomatizálási hálózattal is foglalkozni.

Figyeljétek tovább a blogot, mert, ahogy haladunk, egyre érdekesebb dolgokkal találkozunk, amit mindenképp meg szeretnénk osztani Veletek!

odooproject 0803 Intelligens épület szekció odooproject 201108031 Intelligens épület szekció