A  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves MSc-s épületgépész mérnökhallgatója. Diplomás épületgépész mérnök.

odooproject erd s  dc2a0m attila 32 OdooFace: Erdős Ádám Attila

1. Miért szálltál be az Odooproject-be?

Már egy ideje szerettem volna részt venni valami nagyobb volumenű szakmai megmérettetésben, mindig csak a zh-k, meg a vizsgák? Ekkor találkoztam az alakulóban lévő BME-s Solar Decathlon csapat toborzójával. Mi lehetne nagyobb szabású egy egyetemista számára, mint egy világméretű verseny?! Emellett izgatott a más szakágakkal való együttműködés rögös útja is

2. Jelenleg mivel foglalkozol a csapatban? 

Szakterületemnek megfelelően a házunk épületgépészeti (building sevice/HVAC) tervezésében veszek részt. Jelenleg a gépészeti rendszer kialakításán, kapcsolási vázlatán dolgozunk. Emellett, az engineering division felelőseként sok munkaszervezési feladatom is akad.

3. Mit vársz a jövőtől? Mit csinálsz a projekten kívül?

Már az egyetemi tanulmányok során szerzett tapasztalat, hogy részt vehetek egy valós munkában, olyan ház tervezésében, ami nem csak papíron fog létezni, mint a házi feladataim, az felbecsülhetetlen! Az egyetem utáni életben pedig nagyon hasznos lesz az, hogy már most együttműködhetek más szakterültekről érkezett hallgatókkal, és közösen kell megoldást találnunk az esetlegesen felmerülő problémákra. A Bsc-s diploma megszerzése után felvételt nyertem a mesterképzésre, nem leszek pályaelhagyó, folytatom a tanulmányaimat épületgépészként. Szeretnék elmerülni az áramlások numerikus szimulációjában is, remélem az Msc mellett lesz erre időm, és energiám. Szabadidőmben pedig szeretem lefárasztani a testemet aktív sportolással. Főleg a kosárlabda és a tenisz, amikkel elérem ezt. Az agyam pihentetésére pedig ott van a zene, amit stílustól függetlenül imádok hallgatni, és kicsit művelem is.

4. Véleményed szerint, hogyan fogunk szerepelni a versenyen? Mi a legnehezebb része?

A csapatunk összetétele nagyon sokrétű, minden területnek megvan a szakértője, így nincs kontárkodás. A csapatépítő közös programoknak is köszönhetően jóban vagyunk egymással, ami átsegít minket a szakmai okokból felmerülő hullámvölgyeken, és ez nagyon jó!  Szellemi tőkében nincs hiány, és ha az anyagiban se lesz, akkor én nagyon bízom egy jó eredményben! Szeretném, ha minimum a mezőny első felében végeznénk, az első ötbe jutás pedig álomszerű lenne!

5. Milyen eredményeid, érdemeid születtek eddig tanulmányi éveid alatt, mesélj róluk egy kicsit.

Az eddigi évek alatt szakmailag még nem mérettem meg magam az egyetemi számonkéréseken kívül, de most ezzel a versennyel elég nagy fába vágtam a fejszémet, emberi és szakmai oldalról is. A project során elvégzett munkám egy részével szeretnék majd TDK-ra is nevezni.

odooproject erd s  dc2a0m attila 12 OdooFace: Erdős Ádám Attila odooproject erd s  dc2a0m attila 22 OdooFace: Erdős Ádám Attila