A II. Tudományfesztivált, a magyar tudomány háromnapos ünnepét 2012. április 20-22. között Budapest Palotanegyedében rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum, a TIT Kossuth Klub Egyesület, a Bolyai Pedagógiai Alapítvány, az Outdoor Mission Kft. A fesztivál ötletgazdája és igazgatója dr. Zárug Péter Farkas politológus.

Az idei fesztivál csatlakozni kíván a Föld napja programsorozathoz, valamint az ENSZ által 2012-re meghirdetett Fenntartható Energiát Mindenkinek Nemzetközi Éve hazai rendezvényeihez. Témája a fenntartható fejlődés, ezért a fesztivál ökojátszótérrel, megújuló energia tanösvénnyel, fenntartható közlekedés kiállítással és “zöld” büfével várják az érdeklődőket.

 Tudományok fesztiválja
Az ingyenes fesztivál megnyitójára a prominens Nemzeti Múzeum kupolatermében került sor, a kör alaprajzú, különleges tér kerülete mentén tekinthető meg a sanghaji világkiállítás alkalmából készült, kortárs képzőművészek által festett 10 darab óriásgömböc, míg a terem középpontjában a Nemzeti Múzeum alapításának és Bolyai János születésének évszámát hordozó, 1802-es sorszámú Gömböc tekinthető meg.

Minket is felkértek az Odooproject bemutatására a TudásPresszó nevű tudományos talk-show keretei között számos más előadó mellett. Az egyórás előadást Bakos Bálint és Dévia Zoltán tartotta az épületszerkezettani csapatból, de az érdeklődésre való tekintettel még egy órát beszélgettek a “nézőkkel”.

IMG 5893 Tudományok fesztiválja

 

IMG 5882 Tudományok fesztiválja

 

IMG 5905 Tudományok fesztiválja

 

IMG 5874 Tudományok fesztiválja