Mint tudjátok, a Villa Solar helyszíne megváltozott. Itt olvashattok róla, hogy nem is költözött olyan messzire az eredeti helyétől:

A Villa Solar 2012 helyszíne a Casa de Campo Park lesz, ami Madrid és Európa egyik legnagyobb parkja körülbelül 1700 hektáros területével. Korábban a királyi vadászkastély parkja, ma egy gyönyörű városi park ami a madridi belváros nyugati részén található.

A terület, ami hétköznapokon különböző rendezvények helyszínéül szolgál a város egyik legkiválóbb és legkülönlegesebb panorámájával rendelkezik: a folyó túlpartján a meredek Campo del Moro kertek felett ülő királyi palota és mellette a katedrális impozáns látványa uralja a folyóparti sétány panorámáját, amit az elmúlt 50 év legnagyobb madridi presztízsberuházásaként a ?Madrid Rio? projekt keretében 5 év alatt újult meg és 2011. májusában látványos ünnepség-sorozattal adták át a közönségnek. A beruházás során mintegy 8,5 milliárd ? költségvetéséből az M30-as autópálya gyűrű föld alá helyezésével mintegy 10,5 km hosszan felszabadították a Manzanares két partját és egy vadonatúj sétányt és közparkot alakítottak ki a helyén, amely hamar nagyon népszerűvé vált a madridiak körében. Számtalan szökőkúttal, medencével, ligettel és botanikuskertjeivel, valamint különleges építészeti és tájépítészeti kialakításával valóban új és látványos tagjává vált a madridi közparkok egyébként igen nívós társaságának. A helyszín választása egyébként nem újdonság: már a 2010-es verseny is a környéken zajlott, akkor azonban a még építés alatt álló folyóparti sétány egy szakaszán épült fel a Villa Solar.

A mostani helyszín annyiban különlegesebb, hogy a folyótól a néhány száz méterrel feljebb található rendezvénytérről az előzőnél ha lehet még legnyűgözőbb látvány tárul majd a rendezvényre látogatók elé: a Villa Solarral helyszínével szemben található keleti parti dombtetőn a Puerta de San Vicente diadalívtől a Plaza de Espa?a magasházain át a Palota és az Almudena katdrális, valamint a Királyi Gyűjtemények befejezés előtt álló grandiózus múzeuma, vagy a folyóvölgyben a 9 nyílású, látványos Puente de Segovia és a barokk Virgen del Puerto templom szolgál majd méltó háttérként a rendezvényen kiállított házakhoz.

Közlekedés: A Mancola negyedben lévő Casa de Campo tömegközlekedéssel (metró, busz, stb.), biciklivel és egyénileg is könnyen megközelíthető. A legközelebbi metróállomások a Lago (10-es vonal) és a Puerta del Ángel (6-os vonal). A helynek jó összeköttetése van az A5-ös autópályával (E-90-es az európai listarendszer szerint) és az M-40 körgyűrűvel is.

A további fejleményekről és a csapatok telekválasztásáról később értesítünk titeket, mivel a hivatalos telekválasztásra május 28-án GTM+1 (ami a mi időzónánk is) 10-16 óra között fog sor kerülni.

villa solar0 Az új Villa Solar helyszín

 

villasolar2 Az új Villa Solar helyszín

 

villasolar1 Az új Villa Solar helyszín

 

villasolar3 Az új Villa Solar helyszín