Szeretnénk bemutatni egy újabb BME “színekben” versenyző innovatív mérnökcsapatot, akik mindennapjai hasonlóan telnek mint a mieink, persze egy egészen más verseny keretein belül.

Újabb kihívás? 8 akkus fúróval hajtott járművet építeni, és azzal versenyezni Miskolc utcáin. Az ötlet a Bosch mérnökeinek agyából pattant ki 2008 körül. Ugyanis ekkor hirdették meg először a hallgatóknak szánt megmérettetést, a Bosch Elektromobil Versenyt, melyen a Paradicsom csapat 2010-ben indult először. Idén másodszor vágnak neki a versenynek még több szponzorral, továbbfejlesztett koncepcióval, és még több elszántsággal.
Ki gondolta volna, hogy ilyen nagy feladat 8 pici kis fúróval egy egyszemélyes kordét meghajtani? Őszintén talán ők sem. Immáron több, mint egy éve volt, hogy összedobták első járgányukat és már hipp-hopp ott is voltunk Miskolcon. Ámultak és bámultak a forgatagban, ahogy a verseny előnapján elsüvítettek mellettük a többiek. Másnap mégis meglepetést okozva a mezőny közel felét megverték. De a lényeg nem is ez a kis eredmény volt, hanem az, hogy elmondásuk szerint megérezték a verseny ízét, ahogy megcsapta őket a fúrók tekercseiről leégett lakk szaga. :)  
Idén: szponzorok, ötletek, csapatmunka, optimalizálás, és sok fanatizmus egy kis sörrel megspékelve -reméljük, ezek meghozzák a kívánt eredményt. 
Szurkoljatok a Műegyetem legpirosabb csapatának, mi már like-oltuk őket!

paradicsom 2 Bosch Elektromobil