Van egy haverom, egy jazz zenész, trombitás. Pokoli jól játszik. Havonta egyszer lenézek hozzá. Nyomatnak egy régi Chet Baker számot, és az a kedvencem. Mindig ugyanazt játssza, de mégis mindig másképp szól. Egyik este iszogattunk… Mikor még ittam… És megpróbáltam megértetni vele, hogy mit jelent nekem ez a dal, hogy mit jelent a zene, mit jelent, ahogy játssza. De csak rázta a fejét, és azt mondta:

“A zenéről nem lehet beszélni. Az olyan, mintha építészetre akarnál táncolni.”

Erre én, “Hú, ez jó. Ha már itt tartunk, egy csomó mindenről felesleges beszélni. A szerelemről is.” 

Kiröhögött, és azt mondta,”Pontosan. Beletrafáltál. A szerelemről beszélni olyan, mint építészetre táncolni.”

Tudja a fene. Igaza lehet. De nem tántorít el, hogy megpróbáljam.

– hangzik az egyik jelenet a Szeress, ha tudsz című filmből. És pontosan megragadja a lényeget! De fordítsuk ki egy kicsit a dolgot! Maga az építészet is olyan, mint a szerelem: lehet róla beszélni, de valódi esszenciáját csak érezni lehet. Akármennyire is próbáljuk azt számok, formák és a fizika nyelvén elmesélni, valahol nagyon emberi.

Az idézethez híven most mi is megpróbáltuk a lehetetlent: nemrégiben építészetre táncoltunk és nagyon élveztük.

48 Fotó Huszár Csenge3 Építészetre táncolni

Történt ugyanis, hogy az Odooporoject rábukkant – most már mondhatni hagyományához híven – egy csapat fiatal tehetségre. Megkértük őket, írjanak nekünk egy számot. Olyan Odoo-sat. Olyat, ami kifejezi, mi is az Odooproject. A srácok megírták a zenét, mi pedig élőben kaptunk belőle egy jó hangos bemutatót. Egyelőre csak annyit árulhatunk el: imádtuk!

Az Odooproject büszkén bemutatja a the Corny Zenekart!

69 Fotó Huszár Csenge3 Építészetre táncolni

2010 tavaszán alakult a csapat, aminek koncepciója és hangzásvilága az alternatív, az indie és a new wave különleges keveréke, amihez a öt tag öt különbözõ értékrendje, öt különbözõ világa adja, formálja a sajátos “the Corny” hangzást. Ízlésük is változatos: az alternatív és az indie mellett a jazz és az elektro is hatással volt zenéjükre.

Az Odoo power songját nemsokára bemutatjuk Nektek, addig is böngésszetek a zenekar honlapján, hallgassátok az eddigi dalaikat és fütyörésszetek jó hangosan!

A fotókat Huszár Csenge készítette!

23 Fotó Huszár Csenge5 copy Építészetre táncolni

78 Fotó Huszár Csenge4 Építészetre táncolni