Immár tizedik alkalommal rendezik meg az Intelligens Épület és Épületautomatika Konfereciát , amit idén május 23-án, az Óbudai Egyetemen  tartanak az Elektroinstallateur és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar szervezésében.

Témában nincs hiány, széles a paletta: optika a nanotechnológiában, mennyire zöld az energiaváltás, okos hálózat és napelemes rendszerek, tároló elemek használata okos hálózatokon, villám- és túlfeszültség védelem, valamint az EMC követelmények, az épülettechnika új szerelési lehetőségei, épületfelügyeleti lehetőségek környezettudatos épületekben, illetve a szellőzéstechnikában, hőkamerák és alkalmazásaik az épületek energiaveszteségeinek feltárásában, DALI világításvezérlő rendszerek, vékonyréteg napelem fejlesztések, a KNX alkalmazása passzívház projekt keretében, fenntartható építészet.

Az Odoo-házban is megtalálhatjuk az automatizálást, mely hozzájárul az épület energia-egyensúlyának fenntartásához, a komfort növeléséhez. Elengedhetetlen a ház gépészeti rendszeréhez, a lakók és a ház kapcsolatának fenntartásához.

A ház automatizálási rendszeréről Polyák Máté és Debrődi Balázs ad elő a május 23-án  tartandó konferencián.

Fotók: Danyi Balázs

MG 4982 Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia 2012

MG 4976 Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia 2012

MG 4975 Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia 2012

MG 4968 Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia 2012

MG 4964 Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia 2012

MG 4960 Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia 2012

MG 4956 Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia 2012