Az évente megrendezett, az országot átszelő Öko-logikus építészeti konferenciasorozat idei újdonsága, hogy a rendezvény előkészítése során elkészül a ?Magyar ház 2020 mintaterv?, mely megfelel az Európai Unió 2020. évre megfogalmazott energetikai célkitűzéseinek lakólétesítmények számára. Mivel ez a téma minket nagyon érdekelt és jó bemutatkozási lehetőségnek tartottuk, a konferencia elnöke (illetve a Metszet magazin főszerkesztője), Csanády Pál segítségével sikerült ide is eljutnunk, ahol Palotai Dani képviselt minket.

He said the conference was very good, with high quality lectures from companies like Holcim Aw – Velux – Bramac. He handed out a lot of flyers, in the breaks visitors came to our booth.

A konferenciasorozatot többek között a HuGBC (a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete)szervezi. Ez a szervezet interszektoriális összefogással azon dolgozik, hogy segítse Magyarországon az átállást a környezettudatos gondolkodásra és építésre. Az Egyesület a World Green Building Council elismert magyar fejlődő tagszervezete, így a világ számos országában működő szervezet nemzetközi tapasztalataira is támaszkodik, élvonalbeli stratégiai elveket, módszertant és gyakorlatokat hoz Magyarországra.

Külön jó hír, hogy a konferencián elhangzott előadások később letölthetők a honlapjukról (egyelőre még csak a tavalyiak).

Fotók: Palotai Dani

DAN 0096 Öko logikus építészeti konferencia

 

DAN 0097 Öko logikus építészeti konferencia

 

DAN 0111 Öko logikus építészeti konferencia

 

DAN 0079 Öko logikus építészeti konferencia