A Solar Decathlon Europe-ot jelölték legjobbnak kommunikáció kategóriában a Sustainable Energy Europe Award Competition 2011-en.  A Díjátadó Ceremóniát április 12-én tartották Brüsszelben a European Union Sustainable Energy Week 2011 keretein belül, ami április 11-től 15-ig tartott.

Immáron örömmel kijelenthetjük, hogy a SDE elnyerte a díjat!

Az ott átadott díjakkal a legkiválóbb projecteket jutalmazták az energia hatékonyság, a megújuló energia-technológiák és a környezetbarát közlekedés, illetve bioüzemanyagok területén.

A díjakat 6 kategóriában osztották ki: kommunikáció, tanulás, életmód, előállítás, fogyasztás és utazás témakörökben. 309 project versenyzett idén a díjakért és csupán 24 (minden kategóriában 4) kerülhetett be a döntőbe.

Igazán büszkék lehetünk tehát a helyezésre!

A zsűri a következőkkel indokolta döntését:

  • A SDE kiváló tanulási lehetőséget nyújt az egyetemista diákok számára. Az itt végzett munka ugyanis nagyban elősegíti az európai fiatalság kutatási és innovációs készségeinek, képességeinek fejlesztését.
  • Megmutatja a közszféra és az üzleti világ együttmőködésében rejlő lehetőségeket ? különösen a design feladatok és a fenntartható házak építésének területén, melyekben a legmodernebb technológiák mutatkoznak meg.

A díj jelképezi azt a kiemelkedően fontos munkát, mellyel a SDE hozzájárul ahhoz, hogy minél több ember megérthesse a megújuló energia-technológiák kivitelezésének folyamatatát, használatukat az építészetben, valamint hangsúlyozza szükségességüket az energiahatékony építészet területén.