Bútornézőben az Odoo csapata

Felfigyeltünk egy tehetséges magyar formatervező, Csire Géza munkáira. Az egyszerű, ötletes és nem utolsósorban praktikus darabok között a ?paq chair? névre keresztelt munka keltette fel leginkább az érdeklődésünket. Ez egy olyan különleges fotel, mely két lépésben ággyá alakítható és vissza.

A bútor egy egyszerű matrac, cserélhető cipzáras huzattal és egy kartonhengerrel, ami egyszerre funkcionál ágyneműtartóként és merevítőként a fotel aljában, illetve éjjeliszekrényként az ágy mellett. A fotel elsőre talán picinek tűnik, de ha már pár perce benne ülsz, felveszi a formádat, és kis sem akarsz majd szállni belőle.  :)

A paqchair alapötlete már 2009-ben megszületett, amikor Géza egy üres albérletbe költözött, de nem volt pénze, hogy berendezze azt. Szeretett volna valamit, ami praktikusan elfér a szobájában, például egy fotel, ami ágyként is használható. Így azon kezdett el gondolkozni, hogy már meglévő szivacsát hogyan lehetne fotellé alakítani. Éppen a villamoson ült, amikor kihajtogatta egy papírdarabból a megoldást: ha a szivacsot összehengereli, a hengert felállítja és lehajtja egyik felét, akkor az ülőfelületként használható és még háttámlája is van. Azóta Vácon, egy kis manufaktúrában már gyártják is a paq chair-t.

A munkája nagyon megtetszett nekünk, és ami még ennél fontosabb, illik is a ház hangulatához: odébb lehet rakni, le lehet cserélni, ki lehet vinni az udvarra és vissza lehet hozni. Mivel már a projekt elején is célunk volt, hogy a ház berendezését magyar termékekkel, tehetséges fiatal formatervezők munkáival töltsük fel, ezért nagyon bízunk benne, hogy Madridban Csire Géza foteljében ücsöröghetünk majd.

Felhívás

Sok hasonló jellegű bútordarabra lesz szükségünk, hogy megtöltsük a házat élettel. Az elkövetkezendő hónapokban keressük és várjuk olyan fiatal, magyar tervezők egyszerű és egyben nagyszerű ötleteit, akik készek az Odoo csapatával együttműködni és szívesen látnák munkájukat a szeptemberi kiállításon Madridban.

-TR-
Fotó: http://gezacsire.com/

9b5593da585facf458b1cd93ec5e8257 Fotelből ágy  ágyból fotel a2effba942ad9604604261a245c2c263 Fotelből ágy  ágyból fotel